Минуло 402 роки від дня першої появи чаю в Європі
У світі в цей день 1615 року вперше імпортовано чай до Європи.
Хімічний склад чаю
За різними даними в чаї міститься близько 300 хімічних елементів. Але треба зазначити, що в процесі росту чайного листя, в залежності від технології їх обробки і приготування чаю співвідношення речовин, що містяться в напої, які ми п'ємо, змінюється. Разом з тим змінюються і корисні властивості чаю. У зеленому листі чаю, який росте на дереві, міститься до 80% води, а в сушених - 3-5%.
Всі речовини, що містяться в чаї можна умовно поділити на групи:
1. Розчинні (сюди відносяться вітаміни, білки, ефірні масла, пігменти, амінокислоти, дубильні речовини, алкалоїди)
2. Нерозчинні (ферменти, вуглеводи і пектинові речовини).
Ферментів в чаї більше десяти, ці елементи є каталізаторами всіх хімічних процесів, що відбуваються в чаї.
Пектини допомагають чаю довше зберігати свої якості і повільніше псуватися.
Вуглеводи, що містяться в чаї, в більшості своїй є нерозчинними (наприклад, крохмаль і целюлоза). Але є частина розчинних - це глюкоза, сахароза, мальтоза і фруктоза.
Джерело інформації: http://teasoul.ru/sostav/
Коментарі
Дописати коментар