Минуло 402 роки від дня першої появи чаю в Європі

У світі в цей день 1615 року ​​вперше імпортовано чай до Європи.


Хімічний склад чаю 
За різними даними в чаї міститься близько 300 хімічних елементів. Але треба зазначити, що в процесі росту чайного листя, в залежності від технології їх обробки і приготування чаю співвідношення речовин, що містяться в напої, які ми п'ємо, змінюється. Разом з тим змінюються і корисні властивості чаю. У зеленому листі чаю, який росте на дереві, міститься до 80% води, а в сушених - 3-5%. 
Всі речовини, що містяться в чаї можна умовно поділити на групи: 
1. Розчинні (сюди відносяться вітаміни, білки, ефірні масла, пігменти, амінокислоти, дубильні речовини, алкалоїди) 
2. Нерозчинні (ферменти, вуглеводи і пектинові речовини).



Ферментів в чаї більше десяти, ці елементи є каталізаторами всіх хімічних процесів, що відбуваються в чаї. 

Пектини допомагають чаю довше зберігати свої якості і повільніше псуватися. 

Вуглеводи, що містяться в чаї, в більшості своїй є нерозчинними (наприклад, крохмаль і целюлоза). Але є частина розчинних - це глюкоза, сахароза, мальтоза і фруктоза.

Джерело інформації: http://teasoul.ru/sostav/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Задачі з теми “Кількість речовини. Розрахунок за хімічними формулами” Хімія 8 клас

Функціональні групи органічних речовин

Сузір'я